Suunnittelufilosofiamme - hyvä olo ja kaunis arki

Parhaat asiat elämässä kestävät aikaa – niin myös Nanson vaatteet. Suunnittelufilosofiamme perustuu edelleen samoille periaatteille, joiden vuoksi vaatteiden valmistus alun perin aloitettiin. Meillä on vilpitön halu tehdä arjesta kaunista ja mukavaa. Suunnittelussamme haluamme vaalia laatua ja suomalaista mutkatonta elämäntyyliä. Uskomme, että rehellisellä muotoilulla ja aidoilla materiaaleilla syntyy hyvä olo ja kaunis arki.

Nanson aikaa kestävissä mallistossa yhdistyvät skandinaavinen selkeys ja uniikit printit. Yksiväriset, selkeälinjaiset klassikkotuotteet päivitetään jokaiseen sesonkiin ajankohtaiseksi. Uniikit kuosit puolestaan viimeistelevät kunkin sesongin malliston antaen niille omanlaisen tunnelman.

Suunnittelemme tuotteet Helsingissä Sörnäisissä ammattitaitoisella ja työhönsä intohimoisesti suhtautuvalla tiimillä. Tuotteet suunnitellaan, kaavoitetaan, sovitetaan ja koekäytetään, jotta niissä toteutuu Nansolle omaleimainen muotokieli, laadukkaat toteutustavat ja käyttömukavuus. Tuotekehitysprosessiin varataan reilusti aikaa, jotta lopputulos on huolella mietitty. Haluamme, että suunnittelemamme vaatteet tuntuvat käyttäjänsä päällä hyvältä ja että niitä voi käyttää hyvällä omallatunnolla.

Suunnittelumme on silloin onnistunutta, kun vaatteemme ovat sellaisia, että niihin haluaa pukeutua aina.

Kuosisuunnittelu

Printit ovat olleet osa Nanson tarinaa 1960 – ja 1970-lukujen vaihteesta asti. Kuosisuunnittelu on suomalainen vahvuus ja erottautumistekijä, sekä monelle tunnistettava piirre Nanson vaatteissa.

”Kuosisuunnittelussa kiinnostavaa on suunnittelijan persoonallinen kädenjälki ja tietynlainen sattuman ja järjestelmällisyyden yhdistelmä. Hyvissä printeissä on sommittelussa ilmavuutta ja rentoutta, jolloin printti näyttää helposti tehdyltä ja luontevalta. Olemme ylpeitä, kun saamme työskennellä lahjakkaiden suomalaisten kuosisuunnittelijoiden kanssa, joiden käsin, eri tekniikoilla tehdyistä luonnoksista syntyy sesonkien kauniit uniikit printit ”, kertoo Nanson pääsuunnittelija Noora Niinikoski.

Viime vuosien mallistoissa on ollut printtejä mm. Teija Puraselta, Reeta Ekiltä, Oona Mäkelältä ja Tanja Vallalta.

Pitkän ja rikkaan historiansa ansiosta Nansolla on myös kattavat arkistot printtejä menneiltä vuosikymmeniltä. Arkistosta löytyy kuoseja, jotka ovat ajattomia ja toimivat edelleen yhtä hyvin kuin aiempina vuosikymmeninä. Tällainen aikaa kestävä suunnittelu on tavoitteemme ja toivomme, että se suunnittelutyö, jota teemme tänään, näyttää kiinnostavalta myös tulevaisuudessa.

Vastuullisuus


Teet ehdottomasti isoimman vaatteisiin liittyvän ympäristötekosi, kun ostat laadukkaita tuotteita harkiten, pidät niitä pitkään ja hoidat niitä ohjeiden mukaisesti.

Vaatteen koko elinkaaren aikaisiin CO2-päästöihin vaikuttaa huomattavasti enemmän tuotteen pitkäikäisyys ja sen elinkaaren aikainen hoito (pesu, kuivaus ja silitys), kuin käytetty materiaali. Esim. käyttämällä yhtä hyvälaatuista t-paitaa 50 kertaa, etkä huonolaatuista t-paitaa vain 4 kertaa, vähennät t-paidan aiheuttamia CO2-päästöjä -85%.

Tuotteemme ovatkin erinomainen valinta vastuullista vaihtoehtoa arvostavalle kuluttajalle, koska tuotteemme on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja suunniteltu kestämään aikaa, sekä laadullisesti että tyylillisesti.

Emmy-yhteistyö 

Laadukkaat tuotteet voi myös myydä, lahjoittaa tai kierrättää, kun niitä ei enää itse halua käyttää. Tiesithän, että Nanson asiakkaat voivat tuoda vaatekaappiaan täyttäviä ylimääräisiä merkkivaatteitaan myymälöihimme, josta vaatteet toimitetaan edelleen Emmylle asiakkaiden lukuun myytäväksi. Lue lisää täältä.