Suunnittelufilosofiamme - hyvä olo ja kaunis arki

Parhaat asiat elämässä kestävät aikaa – niin myös Nanson vaatteet. Suunnittelufilosofiamme perustuu edelleen samoille periaatteille, joiden vuoksi vaatteiden valmistus alun perin aloitettiin. Meillä on vilpitön halu tehdä arjesta kaunista ja mukavaa. Suunnittelussamme haluamme vaalia laatua ja suomalaista mutkatonta elämäntyyliä. Uskomme, että rehellisellä muotoilulla ja aidoilla materiaaleilla syntyy hyvä olo ja kaunis arki.

Nanson aikaa kestävissä mallistossa yhdistyvät skandinaavinen selkeys ja uniikit printit. Yksiväriset, selkeälinjaiset klassikkotuotteet päivitetään jokaiseen sesonkiin ajankohtaiseksi. Uniikit kuosit puolestaan viimeistelevät kunkin sesongin malliston antaen niille omanlaisensa tunnelman

Suunnittelemme tuotteet Helsingissä Sörnäisissä ammattitaitoisella ja työhönsä intohimoisesti suhtautuvalla tiimillä. Tuotteet suunnitellaan, kaavoitetaan, sovitetaan ja koekäytetään, jotta niissä toteutuu Nansolle omaleimainen muotokieli, laadukkaat toteutustavat ja käyttömukavuus. Tuotekehitysprosessiin varataan reilusti aikaa, jotta lopputulos on huolella mietitty. Haluamme, että suunnittelemamme vaatteet tuntuvat käyttäjänsä päällä hyvältä ja että niitä voi käyttää hyvällä omallatunnolla.

Suunnittelumme on silloin onnistunutta, kun vaatteemme ovat sellaisia, että niihin haluaa pukeutua aina.

Nanso kuosisuunnittelu

Kuosisuunnittelu

Printit ovat olleet osa Nanson tarinaa 1960 – ja 1970-lukujen vaihteesta asti. Kuosisuunnittelu on suomalainen vahvuus ja erottautumistekijä, sekä monelle tunnistettava piirre Nanson vaatteissa.

”Kuosisuunnittelussa kiinnostavaa on suunnittelijan persoonallinen kädenjälki ja tietynlainen sattuman ja järjestelmällisyyden yhdistelmä. Hyvissä printeissä on sommittelussa ilmavuutta ja rentoutta, jolloin printti näyttää helposti tehdyltä ja luontevalta. Olemme ylpeitä, kun saamme työskennellä lahjakkaiden suomalaisten kuosisuunnittelijoiden kanssa, joiden käsin, eri tekniikoilla tehdyistä luonnoksista syntyy sesonkien kauniit uniikit printit ”, kertoo Nanson pääsuunnittelija Noora Niinikoski.

Viime vuosien mallistoissa on ollut printtejä mm. Teija Puraselta, Reeta Ekiltä, Oona Mäkelältä ja Tanja Vallalta.

Pitkän ja rikkaan historiansa ansiosta Nansolla on myös kattavat arkistot printtejä menneiltä vuosikymmeniltä. Arkistosta löytyy kuoseja, jotka ovat ajattomia ja toimivat edelleen yhtä hyvin kuin aiempina vuosikymmeninä. Tällainen aikaa kestävä suunnittelu on tavoitteemme ja toivomme, että se suunnittelutyö, jota teemme tänään, näyttää kiinnostavalta myös tulevaisuudessa.

Kuosisuunnittelu