Huolla hyvin, pidät pitkään

Teet ehdottomasti isoimman vaatteisiin liittyvän ympäristötekosi, kun ostat laadukkaita tuotteita harkiten, pidät niitä pitkään ja hoidat niitä ohjeiden mukaisesti. Tuotteemme ovatkin erinomainen valinta vastuullista vaihtoehtoa arvostavalle kuluttajalle, koska tuotteemme on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja suunniteltu kestämään aikaa, sekä laadullisesti että tyylillisesti.

Missä Nanson tuotteet suunnitellaan?

Kaikki tuotteemme suunnitellaan Suomessa. Meillä on oma 3 hengen suunnittelutiimi Helsingin Sörnäisissä ja sen lisäksi työllistämme useita suomalaisia printtisuunnittelijoita, jotka työskentelevät freelancereina. Nanson trikoo- ja kangastuotteet valmistetaan pääosin Portugalissa ja Turkissa. Neuleet ja takit tulevat pääosin Kiinasta. Uskomme laadukkaiden vaatteiden tuottamiseen turvallisissa ja reiluissa olosuhteissa kaikissa eri työvaiheissa. Työskentelemme vain muutamien, tarkkaan valittujen tavarantoimittajien kanssa, jotka ovat pienempiä perheyrityksiä. Nanso työllistää edelleen yli 100 ihmistä Suomessa sekä lukuisia kuosisuunnittelijoita. Tuotteen kotimaisuutta voidaan mitata valmistuksen lisäksi myös monella muulla mittarilla: kotimaisuusasteeseen lasketaan raaka-aineiden ja valmistuksen lisäksi myös muut kustannukset, kuten suunnittelu, markkinointi, kuljetus ja pakkauskustannukset. Nanson tuotteiden suunnittelu, myynti, markkinointi ja jakelu tapahtuvat kaikki Suomessa ja omistus sekä design-osaaminen ovat suomalaisissa käsissä.

Materiaalit

Ajaton design

Valmistus

Hoito-ohjeet

Vastuullisuuskatsaus

Meille vastuullisuus on ollut osa arvojamme ja käytännön toimintaamme jo lähes 100 vuoden ajan, ja lähestymme vastuullisuutta kokonaisvaltaisesti. Voidaankin sanoa, että vastuullisuus on aina ollut yksi kulmakivistämme, olipa sitten kyse henkilöstön hyvinvoinnista, ympäristövaikutusten minimoimisesta, eettisestä hankinnasta tai turvallisista tuotteista. Me tiedostamme hyvin, että tämän päivän vaateteollisuus on kaukana täydellisestä. Nykyisten ongelmien ratkaisemiseksi ei ole olemassa nopeita voittoja tai helppoja ratkaisuja, mutta olemme 100% sitoutuneita tekemään tästä maailmasta paremman paikan elää.

Päivitämme parhaillaan Nanso Groupin vuoden 2022 vastuullisuuskatsausta, se pyritään julkaisemaan keväällä 2023. Julkaisua odotellessa voit tutustua aiempaan, vuoden 2020 vastuullisuuskatsaukseemme. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin asiakaspalvelumme kautta.

VASTUULLISUUSKATSAUS 2020

Menddie

Teemme yhteistyötä Menddie korjauspalvelualustan kanssa ja jatkossa käytämme tuotteidemme takuukorjauksissa Menddien korjauspalveluja. Takuukorjaus koskee kuluttajasuojalain mukaisesti alle 12 kuukautta käytössä olleita tuotteita ja asiakkaalla on 2 kuukautta aikaa reklamoida tuotteesta sen jälkeen kun hän on huomannut virheen. Tarkastelemme Nansolla koko tuotteen elinkaarta ja korjauspalvelun liittäminen osaksi kokonaisuutta on luonteva askel meille.

Lue lisää

Nanso <3 Emmy

Laadukkaat tuotteet voi myös myydä, lahjoittaa tai kierrättää, kun niitä ei enää itse halua käyttää. Tiesithän, että Nanson asiakkaat voivat tuoda vaatekaappiaan täyttäviä ylimääräisiä merkkivaatteitaan myymälöihimme, josta vaatteet toimitetaan edelleen Emmylle asiakkaiden lukuun myytäväksi. Lue lisää täältä. 

Miten vastuullisuus näkyy Nansolla?

Meille vastuullisuus on ollut osa arvojamme ja käytännön toimintaamme jo lähes 100 vuoden ajan, ja lähestymme vastuullisuutta kokonaisvaltaisesti. Voidaankin sanoa, että vastuullisuus on aina ollut yksi kulmakivistämme, olipa sitten kyse henkilöstön hyvinvoinnista, ympäristövaikutusten minimoimisesta, eettisestä hankinnasta tai turvallisista tuotteista. Me tiedostamme hyvin, että tämän päivän vaateteollisuus on kaukana täydellisestä, mutta me kaikki tarvitsemme vaatteita. Nykyisten ongelmien ratkaisemiseksi ei ole olemassa nopeita voittoja tai helppoja ratkaisuja, mutta olemme 100% sitoutuneita tekemään tästä maailmasta paremman paikan elää.

Onko Nanso-tuote vastuullinen?

Teet vastuullisen valinnan, kun ostat ajattoman, hyvälaatuisen ja pitkäikäisen Nanso-tuotteen, huollat sitä hyvin ja pidät sitä pitkään. Vaatteen koko elinkaaren aikaisiin CO2-päästöihin vaikuttaa huomattavasti enemmän tuotteen pitkäikäisyys ja sen elinkaaren aikainen hoito (pesu, kuivaus ja silitys), kuin käytetty materiaali. Esim. käyttämällä yhtä hyvälaatuista t-paitaa 50 kertaa, etkä huonolaatuista t-paitaa vain 4 kertaa, vähennät t-paidan aiheuttamia CO2-päästöjä merkittävästi. Tuotteemme ovatkin erinomainen valinta vastuullista vaihtoehtoa arvostavalle kuluttajalle, koska kaikki tuotteemme on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja suunniteltu kestämään aikaa, sekä laadullisesti että tyylillisesti. Laadukkaat tuotteet voi myös myydä, lahjoittaa tai kierrättää, kun niitä ei enää itse halua käyttää. Lisäksi työllistät suomalaisia ja tuet suomalaista yhteiskuntaa, sillä yli 80% hinnasta jää Suomeen. Nanso Group työllistää yli 100 ihmistä Suomessa. Olemme sitoutuneet lisäämään kaikkien toimintaamme liittyvien ihmisten hyvinvointia ja kohtelemaan heitä kunnioittavasti. Tavoitteenamme on, että oman henkilöstömme työtyytyväisyys on kiitettävällä tasolla ja että BSCI-sertifioitujen toimittajien osuus on vähintään 90%.

Miten kehitätte vastuullisuutta tulevaisuudessa?

Luomme vuosittain joukon vastuullisuuslupauksia ja seuraamme niiden toteutumista nettisivuiltamme löytyvässä vastuullisuuskatsauksessa. Työmme vuonna 2019 luotujen vastuullisuuslupausten kanssa jatkuu, ne ovat mukana päivittäisessä tekemisessämme ja ohjaamassa päätöksiämme. Päivitämme osaa tavoitteista tämän vuoden osalta. Vuonna 2020 meillä oli kolme pääteemaa: 1) yrityksen omien toimintojen hiilijalanjäljen selvittäminen 2) pakkausten vähentäminen ja ympäristöystävällisempien pakkausmateriaalivaihto ehtojen lisääminen 3) ympäristöystävällisempien materiaalien osuuden kasvatus mallistoissa.

Miten voit itse toimia vastuullisemmin?

Teet vastuullisen valinnan, kun ostat harkiten, hoidat tuotteita oikein ja panostat laatuun. Panosta vaatteisiin, joita voit käyttää vuoden ympäri ja joille tiedät kertyvän kymmeniä käyttökertoja. Tutustu tuotteen hoito-ohjeisiin ja huolehdi siitä niiden mukaisesti. Silloin saat nauttia vaatteesta pidempään. Laadukkaat tuotteet voi myös myydä, lahjoittaa tai kierrättää, kun niitä ei enää itse halua käyttää.