VASTUULLISUUS

Teet ehdottomasti isoimman vaatteisiin liittyvän ympäristötekosi, kun ostat laadukkaita tuotteita harkiten, pidät niitä pitkään ja hoidat niitä ohjeiden mukaisesti. Tuotteemme ovatkin erinomainen valinta vastuullista vaihtoehtoa arvostavalle kuluttajalle, koska tuotteemme on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja suunniteltu kestämään aikaa, sekä laadullisesti että tyylillisesti.

Missä Nanson tuotteet valmistetaan?

Kaikki tuotteemme suunnitellaan Suomessa. Meillä on oma 3 hengen suunnittelutiimi Helsingin Sörnäisissä ja sen lisäksi työllistämme useita suomalaisia printtisuunnittelijoita, jotka työskentelevät freelancereina. Nanson trikoo- ja kangastuotteet valmistetaan pääosin Portugalissa ja Turkissa. Neuleet ja takit tulevat pääosin Kiinasta. Uskomme laadukkaiden vaatteiden tuottamiseen turvallisissa ja reiluissa olosuhteissa kaikissa eri työvaiheissa. Työskentelemme vain muutamien, tarkkaan valittujen tavarantoimittajien kanssa, jotka ovat pienempiä perheyrityksiä. Nanso työllistää edelleen yli 100 ihmistä Suomessa sekä lukuisia kuosisuunnittelijoita. Tuotteen kotimaisuutta voidaan mitata valmistuksen lisäksi myös monella muulla mittarilla: kotimaisuusasteeseen lasketaan raaka-aineiden ja valmistuksen lisäksi myös muut kustannukset, kuten suunnittelu, markkinointi, kuljetus ja pakkauskustannukset. Nanson tuotteiden suunnittelu, myynti, markkinointi ja jakelu tapahtuvat kaikki Suomessa ja omistus sekä design-osaaminen ovat suomalaisissa käsissä.

Miten vastuullisuus näkyy Nansolla?

Meille vastuullisuus on ollut osa arvojamme ja käytännön toimintaamme jo lähes 100 vuoden ajan, ja lähestymme vastuullisuutta kokonaisvaltaisesti. Voidaankin sanoa, että vastuullisuus on aina ollut yksi kulmakivistämme, olipa sitten kyse henkilöstön hyvinvoinnista, ympäristövaikutusten minimoimisesta, eettisestä hankinnasta tai turvallisista tuotteista. Me tiedostamme hyvin, että tämän päivän vaateteollisuus on kaukana täydellisestä, mutta me kaikki tarvitsemme vaatteita. Nykyisten ongelmien ratkaisemiseksi ei ole olemassa nopeita voittoja tai helppoja ratkaisuja, mutta olemme 100% sitoutuneita tekemään tästä maailmasta paremman paikan elää.

Onko Nanso-tuote vastuullinen?

Teet vastuullisen valinnan, kun ostat ajattoman, hyvälaatuisen ja pitkäikäisen Nanso-tuotteen, huollat sitä hyvin ja pidät sitä pitkään. Vaatteen koko elinkaaren aikaisiin CO2-päästöihin vaikuttaa huomattavasti enemmän tuotteen pitkäikäisyys ja sen elinkaaren aikainen hoito (pesu, kuivaus ja silitys), kuin käytetty materiaali. Esim. käyttämällä yhtä hyvälaatuista t-paitaa 50 kertaa, etkä huonolaatuista t-paitaa vain 4 kertaa, vähennät t-paidan aiheuttamia CO2-päästöjä merkittävästi. Tuotteemme ovatkin erinomainen valinta vastuullista vaihtoehtoa arvostavalle kuluttajalle, koska kaikki tuotteemme on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja suunniteltu kestämään aikaa, sekä laadullisesti että tyylillisesti. Laadukkaat tuotteet voi myös myydä, lahjoittaa tai kierrättää, kun niitä ei enää itse halua käyttää. Lisäksi työllistät suomalaisia ja tuet suomalaista yhteiskuntaa, sillä yli 80% hinnasta jää Suomeen. Nanso Group työllistää yli 100 ihmistä Suomessa. Olemme sitoutuneet lisäämään kaikkien toimintaamme liittyvien ihmisten hyvinvointia ja kohtelemaan heitä kunnioittavasti. Tavoitteenamme on, että oman henkilöstömme työtyytyväisyys on kiitettävällä tasolla ja että BSCI-sertifioitujen toimittajien osuus on vähintään 90%.

Miten kehitätte vastuullisuutta tulevaisuudessa?

Luomme vuosittain joukon vastuullisuuslupauksia ja seuraamme niiden toteutumista nettisivuiltamme löytyvässä vastuullisuuskatsauksessa. Työmme vuonna 2019 luotujen vastuullisuuslupausten kanssa jatkuu, ne ovat mukana päivittäisessä tekemisessämme ja ohjaamassa päätöksiämme. Päivitämme osaa tavoitteista tämän vuoden osalta ja lisäksi vuonna 2020 meillä on kolme pääteemaa, jotka ovat: 1) yrityksen omien toimintojen hiilijalanjäljen selvittäminen 2) pakkausten vähentäminen ja ympäristöystävällisempien pakkausmateriaalivaihto ehtojen lisääminen 3) ympäristöystävällisempien materiaalien osuuden kasvatus mallistoissa

Miten voit itse toimia vastuullisemmin?

Teet vastuullisen valinnan, kun ostat harkiten, hoidat tuotteita oikein ja panostat laatuun. Panosta vaatteisiin, joita voit käyttää vuoden ympäri ja joille tiedät kertyvän kymmeniä käyttökertoja. Tutustu tuotteen hoito-ohjeisiin ja huolehdi siitä niiden mukaisesti. Silloin saat nauttia vaatteesta pidempään. Laadukkaat tuotteet voi myös myydä, lahjoittaa tai kierrättää, kun niitä ei enää itse halua käyttää.

Meille vastuullisuus on ollut osa arvojamme ja käytännön toimintaamme jo lähes 100 vuoden ajan, ja lähestymme vastuullisuutta kokonaisvaltaisesti. Voidaankin sanoa, että vastuullisuus on aina ollut yksi kulmakivistämme, olipa sitten kyse henkilöstön hyvinvoinnista, ympäristövaikutusten minimoimisesta, eettisestä hankinnasta tai turvallisista tuotteista. Me tiedostamme hyvin, että tämän päivän vaateteollisuus on kaukana täydellisestä. Nykyisten ongelmien ratkaisemiseksi ei ole olemassa nopeita voittoja tai helppoja ratkaisuja, mutta olemme 100% sitoutuneita tekemään tästä maailmasta paremman paikan elää.

Lue täältä vuoden 2020 vastuullisuuskatsaus.

Artikkelit ja haastattelut

Miten hoidat Nansoasi?

Miten hoidat Nansoasi?

Noudattamalla muutamaa vinkkiä saat nauttia tuotteestasi mahdollisimman pitkään ja toimit myös ympäristön parhaaksi. Tuotteen hoitamista varten on niihin aina merkitty suosituspesuohje lämpötiloineen ja viimeistelyohjeineen.

Lue lisää
Kesän miellyttävin valinta: pellava

Kesän miellyttävin valinta: pellava

Kevyt ja hengittävä, huoleton ja tyylikäs, pellavaan voi liittää monia positiivisia adjektiiveja. Nanson ympäristöystävällisempien materiaalien valikoimasta löytyy aina keväisin pellava. 

Lue lisää
Farkut: kysymyksiä ja vastauksia

Farkut: kysymyksiä ja vastauksia

Missä Nanson farkut valmistetaan ja miten niitä kannattaa hoitaa?

Lue lisää