Vastuullisuus on ollut osa Nanson arvoja ja käytännöntoimintaa jo yli 100 vuoden ajan. 

Koko satavuotiaan historiamme ajan laadukkaat materiaalit ja aikaa kestävät tuotteet ovat olleet toimintamme ytimessä. Haluamme luoda arjen lempivaatteita, jotka ilahduttavat laadullisesti ja tyylillisesti vuosikausia. 

Me Nansolla lähestymme vastuullisuutta kokonaisvaltaisesti ja olemme sitoutuneet toimimaan vastuullisesti, läpinäkyvästi sekä eettisiä periaatteita noudattaen. Laadukkaiden tuotteiden lisäksi huomioimme vastuullisuustyössämme myös ihmiset ja ympäristön. Vastuullisuustyömme on jaoteltu kolmeen eri teemaan: tuotteet, ihmiset ja ympäristö.

Vastuullisuustyöhömme pääset tutustumaan lisää täältä: VASTUULLISUUSRAPORTTI 2022

Valinta, joka kestää

Tuotteet: Vaalimme laatua

Suunnittelemme ajattomia ja kestäviä tuotteita ja valitsemme vastuullisempia materiaaleja.

Edistämme kiertotaloutta pidennämme tuotteidemme
elinkaarta ja kannustamme vaatehuoltoon.

Voimavarana ihmiset kotona ja kaukana

Ihmiset: Välitämme yhdessä

Toimimme läpinäkyvästi ja olemme reilu
kumppani. Pidämme huolta henkilöstöstämme ja yhteisöistämme. 

Tekoja tulevaisuudelle

Ympäristö: tiedostamme ja toimimme

Sitoudumme hiilineutraaliuteen ja vähennämme päästöjämme.  

Käytämme luonnonvaroja kestävästi ja valitsemme resurssiviisaita kumppaneita.

Kestävyys suunnittelun lähtökohtana

Kaikki ajattomat ja kestävät tuotteemme suunnitellaan Suomessa. Meillä on oma kolmen hengen suunnittelutiimi Helsingin Sörnäisissä ja lisäksi työllistämme useita suomalaisia freelance-printtisuunnittelijoita. Mallistojemme suunnittelussa huomioidaan tuotteiden kestävyys, pitkäikäisyys, huollettavuus
ja kierrätettävyys.

Lue lisää suunnittelustamme täältä. 

Vastuullisemmat materiaalit

Jo yli sadan vuoden ajan olemme käyttäneet laadukkaita materiaaleja ja suunnitelleet niistä aikaa kestäviä lempivaatteita. Materiaalivalintojen kautta voimme vaikuttaa tuotteen koko elinkaaren aikaisiinpäästöihin ja kestävyyteen. Valitsemme vastuullisempia ja sertifioituja materiaaleja aina, kun se on mahdollista. 

Lue lisää materiaalivalinnoistamme täältä.

Vastuullisuuskriteerien mukainen valmistus

Me Nansolla olemme täysin läpinäkyviä tuotteidemme alkuperästä ja jaamme avoimesti tuotteidemme valmistusmaan. Työskentelemme vain muutamien, tarkkaan valittujen tavarantoimittajien kanssa, jotka täyttävät Nanso Groupin vastuullisuuskriteerit. Nanson trikoo- ja kangastuotteet valmistetaan pääosin Portugalissa ja Turkissa. Neuleet ja takit tulevat pääosin Kiinasta. 

Lue lisää vastuullisuudesta valmistuksessa täältä.

Kiertotalouspalveluilla pitkää käyttöikää

Kiertotalous ja vaatteidemme pitkä käyttöikä ovat tärkeä osa vastuullisuustyötämme. Nanson tuotteet on suunniteltu kestämään aikaa niin laadullisesti kuin tyylillisesti. Pidennämme tuotteidemme käyttöikää takuukorjauspalveluilla, myymällä korjattuja tuotteita, tarjoamalla vaatteiden jälleenmyyntipalveluita sekä myymällä laadukkaita vaatehuoltotuotteita. Lue lisää kiertotalouspalveluistamme

Lue lisää kiertotaloudesta täältä.

Tavoitteena hiilineutraali Nanso

Pyrkimyksenämme on olla osa ilmastokriisin ratkaisua. Olemme
sitoutuneet Suomen Tekstiilin ja Muodin Hiilineutraali tekstiiliala 2035 -sitoumukseen. Tavoitteenamme on olla hiilineutraali vuonna 2026 oman toimintamme osalta.   ​

Lue lisää hiilineutraaliuudesta täältä.

Huolla hyvin, pidät pitkään: hoito-ohjeet

Nanson tuotteet on on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja suunniteltu ilahduttamaan vuosikausia. Oikeanlaisella vaatehuollolla on kuitenkin merkittävä vaikutus vaatteen elinkaaren pidentämisessä. Noudattamalla hoito-ohjeita saat nauttia tuotteestasi mahdollisimman pitkään ja toimimalla ympäristöä kunnioittaen. 

Lue hoito-ohjeet täältä.

Korjaamme arvokkaita tuotteitamme

Me Nansolla tarkastelemme koko tuotteen elinkaarta. Koska näemme jokaisen tuottamamme vaatteen arvokkaana, tarjoamme tuotteillemme takuukorjauspalvelun Menddien kautta. Takuukorjaus koskee kuluttajasuojalain mukaisesti alle 12 kuukautta käytössä olleita tuotteita. 

Lue lisää

Annamme tuotteillemme uuden elämän

Uusi Elämä -mallistomme koostuu uusista ja hyväkuntoisista käytetyistä vaatteista, jotka ovat palautuneet meille esimerkiksi pienen virheen vuoksi. Palautuneet tuotteet toimitetaan kunnostettavaksi yhteistyökumppanillemme Menddielle, joka korjaa kaikki tuotteet Suomessa. Kunnostuksen jälkeen tuotteet myydään valikoiduissa Nanso-myymälöissä, jossa ne saavat uuden elämän.

Lue lisää

Kannustamme uudelleenkäyttöön

Yhteistyökumppanimme Emmyn kanssa tarjoamme asiakkaillemme vaivattoman tavan laittaa käytetyt aarteet kiertämään. Merkkivaatteiden myynti Emmyn kautta on helppoa: täytettyään sähköisen myyntilähetteen (linkki) Nanson asiakkaat voivat tuoda kiertoon menevät vaatteensa Nanson myymälään, josta ne toimitetaan Emmylle myytäväksi.

Lue lisää

Toimimme Itämeren hyväksi

Lahjoitamme vuosittain kaikki Nanso-myymälöiden ostoskassien myynnistä kertyneet tuotot John Nurmisen Säätiölle, jonka tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen rikas kulttuuriperintö tuleville sukupolville. Vuodesta 2019 lähtien olemme lahjoittaneet säätiölle jo yli 26 000 euroa.

Lue lisää