Nanso Group Oy tietosuojaseloste

1. Yleistä

    Nanso Group Oy on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa yksityisyyttä. Käsittelemme tietojasi vastuullisesti ja haluamme olla luottamuksesi arvoinen. Voit itse vaikuttaa siihen, miten ja missä laajuudessa tietojasi käsitellään. Kerromme sinulle tässä tietosuojaselosteessa oikeuksistasi omiin henkilötietoihisi ja siitä, miten voit käyttää oikeuksiasi.

    Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Nanso.com -verkkokaupan ja kanta-asiakasohjelman palveluita.

    2. Rekisterinpitäjä

    Nanso Group Oy (Y-tunnus 0151534-8)
    Vilhonvuorenkatu 11 A
    00500 Helsinki

    3. Rekisteriasioita hoitava henkilö

    Heidi Silvennoinen

    Sähköposti: tietosuoja@nansogroup.com

    4. Miksi ja miten keräämme sinusta tietoja

    Haluamme luoda asiakkaillemme yhä parempia palveluja Sinusta kerätyt henkilötiedot auttavat meitä ymmärtämään asiakkaitamme paremmin sekä kehittämään palveluitamme. Käsittelemme henkilötietojasi suostumuksellasi sekä oikeutetun etumme perusteella palveluidemme tarjoamiseksi, asiakassuhteen tai muun niihin verrattavan suhteen ja niistä johtuvien velvoitteiden hoitamiseksi, asiakasyhteydenpitoon, reklamaatioiden hoitoon ja markkinointiin. Kuluttajille suunnattu suoramarkkinointimme perustuu aina ennalta annettuun suostumukseen, jonka voit peruuttaa milloin tahansa.

    Käsittelemme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

    Tilaukset: Käytämme henkilötietojasi tilauksen käsittelyyn ja toimittamiseen.

    Asiakaspalvelu: asiakaspalvelumme käyttää henkilötietojasi tilauksen käsittelyyn ja toimitukseen liittyen, vastatakseen mahdollisiin kysymyksiisi sekä mahdollisten reklamaatioiden käsittelyyn.

    Kanta-asiakasjärjestelmä: Käytämme antamiasi henkilötietoja tilin hallinnointiin, jotta voit muun muassa tarkastella tilaushistoriaasi, tallentaa toimitusosoitteitasi sekä hallinnoida henkilökohtaisia asetuksiasi, kuten esimerkiksi markkinointilupaa. Käytämme henkilötietojasi lisäksi kanta-asiakkaan tunnistamiseen myymälöissämme sekä ostostesi ja ansaitsemiesi kanta-asiakasetujen seurantaan.

    Lakisääteiset velvoitteet: Käsittelemme henkilötietoja lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseen esimerkiksi kirjanpidossa.

    Markkinointi: 

    Kun olet antanut meille markkinointiluvan, käytämme henkilötietojasi muun muassa seuraaviin markkinointitarkoituksiin:

    Mikäli olet antanut meille puhelinnumerosi, postiosoitteesi tai sähköpostisi käytämme näitä tietoja markkinointiviestien (mm. tarjouksia ja ajankohtaisia tuoteuutuuksia) lähettämiseen sähköpostitse, tekstiviestitse tai postitse. Sähköisen uutiskirjeemme voit peruuttaa uutiskirjeessä olevasta peruuta uutiskirjeen tilaus -linkistä. Tekstiviestimarkkinoinnin voit peruuttaa maksutta tekstiviestissä tulevien ohjeiden mukaisesti. Jos olet lisännyt verkkokaupassamme tuotteita ostoskoriin, voimme lähettää sinulle sähköpostitse muistutuksen tilauksen keskeneräisyydestä ja näin voit helposti jatkaa ostoksia siitä mihin jäit. Voimme lähettää sinulle kutsuja asiakaskyselyihin tai tutkimuksiin, joiden tarkoituksena on kehittää palveluitamme ja tuotteitamme. Lisäksi perustuen käyttäytymiseesi verkkosivustollamme, näytämme sinulle mainoksia muilla sivustoilla brändistämme ja tuotteistamme, joiden me uskomme kiinnostavan sinua.

    Mikäli et ole antanut meille suoramarkkinointilupaa, henkilötietojasi käytetään oikeutetun etumme perusteella palveluidemme tarjoamiseksi, asiakassuhteen tai muun niihin verrattavan suhteen ja niistä johtuvien velvoitteiden hoitamiseksi. Ilman markkinointilupaa emme markkinoi sinulle suoraan, mutta perustuen käyttäytymiseesi verkkosivustollamme, näytämme sinulle mainoksia muilla sivustoilla brändistämme ja tuotteistamme, joiden me uskomme kiinnostavan sinua. Käytämme uudelleenmarkkinoinnissa yhteistyökumppaneita ja näiden julkaisualustoja. Uudelleenmarkkinointi perustuu evästeteknologiaan. Voit lukea lisää aiheesta tässä tietosuojaselosteessa kohdassa ”6. Evästeet”. Markkinointievästeet voi halutessaan myös evätä sivustollemme tullessaan.

    Pyrimme aina henkilötietojasi käsitellessämme varmistamaan, että henkilötietojesi käsittely on asiallisesti perusteltua ja tarpeellista käyttötarkoituksiin nähden.

    5. Mitä tietoa voimme kerätä sinusta?

    Tiettyjen palveluiden käyttö, kuten osallistuminen kampanjaan, reklamaation käsitteleminen tai tuotteiden tai palveluiden ostaminen verkkopalvelusta edellyttää henkilötietojen antamista. Jos päätät olla luovuttamatta meille henkilötietojasi, emme välttämättä pysty tarjoamaan sinulle kaikkia tarjouksia tai sisältöjä tai antamaan sinulle yhtä kohdennettua ja henkilökohtaista palvelua, kuin silloin jos saamme tietosi käyttöömme.

    Käyttäjän itsensä antamat tai henkilön tunnistavat tiedot

    5.1.1. Verkkokaupassa:

    • Tunnistamistiedot, kuten nimi, rekisteröityessä verkkokaupan käyttäjätunnus ja salasana
    • Tilauksen toimittamista varten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
    • Tiedot markkinoinnin luvista ja kielloista
    • Jotta voimme käsitellä maksusi, keräämme tarvittavat tiedot ostoksiesi maksamista varten. Keräämme muun muassa tiedon käyttämästäsi maksutavasta sekä laskutustiedot, mikäli tilaat tuotteemme valiten maksutavaksi laskun.
    • Valitessasi maksutavaksi Klarnan laskun, henkilötunnus kysytään asiakkaan tunnistamiseksi luottosopimusta tehtäessä. Henkilötunnuksen kysyminen tapahtuu Klarnan järjestelmässä, tieto ei tallennu Nanson järjestelmään. 
    • Keräämme myös asiakaspalautteet
    • Tiedon selainversiosta, laitetyypistä ja ip-osoitteesta. Voimme myös kerätä tietoa sivulatauksistasi, verkkopalveluissa vietetystä ajasta ja verkkopalveluissa liikkumisesta.

    5.1.2. Kanta-asiakasohjelmassa:

    • Tunnistamistiedot, kuten nimi, käyttäjätunnus ja salasana kanta-asiakastilille
    • Sähköpostiosoite esim. tarjousten ja ajankohtaisten uutuuksien viestimiseksi
    • Suosikkimyymälä sinulle kohdennetun viestinnän varmistamiseksi
    • Syntymäpäivä tiettyjen syntymäpäiväetujen ja -tervehdysten välittämiseksi sekä asiakaskunnan ikäprofiilin ymmärtämiseksi
    • Tiedot markkinoinnin luvista
    • Ostokset, saadut ja käytetyt kanta-asiakasedut, vastaanottamat uutiskirjeet ja tekstiviestit
    • Asiakaspalautteet

    5.2. Palvelujen käytöstä havainnoidut ja analytiikan avulla johdetut tiedot

    • Ostotapahtuma- ja asiointitiedot
    • Varaukset, käytetyt edut, vastaanottamat uutiskirjeet (esim. onko viesti avattu)
    • Toimitustiedot, kuten valittu toimitustapa ja toimitusosoite
    • Tuotearvostelut
    • Verkkokaupan käyttö- ja selaustiedot sekä päätelaitteen tunnistetiedot
    • Tuotesuositus- ja muut kohdennettuun sisältöön käytetyt tiedot ja tunnisteet

    6. Evästeet

    Keräämme tietoja verkkopalveluidemme käytöstä esimerkiksi evästeiden avulla. Eväste on pieni tiedosto, jonka verkkosivusto tallettaa selaimellesi, ja joka lähettää meille tietoja vieraillessasi uudelleen sivustollamme. Käytämme verkkosivuillamme sellaisia evästeitä, jotka toimivat tarkoituksensa mukaisesti – ne parantavat käyttäjäkokemusta tai seuraavat Nanson verkkosivujen liikennettä. Saatamme myös käyttää evästeitä sivujen kohdentamiseen, personointiin ja mainostamiseen. Muiden kuin sivuston käytön kannalta välttämättömien evästeiden asettamiseen pyydämme verkkosivustolla suostumustasi.

    Evästeet jaotellaan toiminnallisiin eli välttämättömiin evästeisiin, analytiikkaevästeisiin sekä markkinointievästeisiin. Toiminnalliset evästeet ovat sivuston käytettävyyden kannalta välttämättömiä. Välttämättömät evästeet mahdollistavat erilaisia toimintoja sivustollamme kuten ostoskorin ja rekisteröitymisen. Voit estää toiminnalliset evästeet selaimen asetuksista, mutta tämä saattaa vaikuttaa sivuston toimivuuteen. Analytiikkaevästeet sallivat sivuston liikenteen mittaamisen sekä liikenteenlähteiden näkemisen isompina tietomassoina. Ne auttavat meitä myös ymmärtämään, mitkä tuotteet ovat suosituimpia tuotteita. Markkinointievästeet mahdollistavat mainonnan kohdentamisen markkinointikumppaneidemme sivustoilla minkä ansiosta mainonnan sisällöstä saadaan sinulle mahdollisimman kiinnostavaa. Mikäli et hyväksy markkinointievästeitä, mainonta on enemmän satunnaista.

    7. Mistä saamme sinua koskevat henkilötiedot?

    Henkilötietojen pääasiallinen lähde on sinun itsesi antama oma ilmoitus tai ostos- ja asiointitiedot Nanso.com -verkkokaupassa tai myymälässämme. Saamme myös henkilötietoja havainnoimalla ja analysoimalla palvelun käyttöä kohdissa 5 ja 6 kuvatulla tavalla. Tämän lisäksi saatamme saada henkilötietoja yhteistyökumppaneiltamme ja viranomaisilta, kuten Väestörekisterikeskuksen päivityspalvelu ja Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteri.

    8. Kuka käsittelee tietojani?

    Henkilötietoihin pääsee käsiksi vain nimetyt Nanso Groupin työntekijät ja heitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Pääsy henkilötietoihin annetaan vain silloin, kun se on työtehtävien suorittamiselle välttämätöntä.

    Käytämme luotettuja sopimuskumppaneita, jolloin tietoa voidaan siirtää kolmannelle osapuolelle. Kaikkien kumppanien kanssa on sopimuksissa huomioitu EU:n tietosuoja-asetuksen ja muun lainsäädännön asettamat vaatimukset.

    9. Miten tietojani säilytetään ja suojataan?

    Henkilötietojasi säilytetään sähköisesti ja asianmukaisesti suojattuna ulkopuolisilta fyysisellä lukituksella, palomuurein, salasanoin ja muilla teknisillä suojakeinoilla.

    10. Kuinka kauan tietojani säilytetään?

    Säilytämme henkilötietojasi vain tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää tässä selosteessa kuvatut käyttötarkoitukset sekä laissa asetettujen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden, toteuttamiseksi ja niiden asianmukaisen toteuttamisen osoittamiseksi. 

    11. Luovutetaanko henkilötietojani kolmansille osapuolille?

    Voimme luovuttaa joitakin välttämättömiä henkilötietoja kolmansille osapuolille toimituksen takaamiseksi sekä markkinointia varten. Tietosi välittyvät myös luottopäätöksen yhteydessä luottoa myöntävälle taholle. Tarvittaessa luovutamme tietoja myös viranomaisille.

    Käytämme henkilötietoja kolmansien osapuolten kanssa myös analytiikka- ja personointitarkoituksiin. Hyödynnämme ostokäyttäytymis- ja selaustietoja yhteistyökumppanien kanssa, jotta voimme paremmin tarjota sinua kiinnostavia tuotteita ja tarjouksia.

    • Välitämme tietoja seuraaville kolmansille osapuolille:
    • Analytiikka- ja tilastointikumppaneille
    • Tuotesuositus- ja personointikumppaneille
    • Sähköpostimarkkinointikumppaneille, jos asiakas on antanut luvan suoramarkkinoinnille
    • Kuljetusliikkeelle, jos valittu toimitustapa on kuljetus noutopisteeseen, lähimpään postiin tai perille asti
    • Maksunvälittäjälle maksukortilla maksaessa
    • Luotonmyöntäjälle, asiakkaan valitessa maksutavaksi luottoyhtiön laskun tai osamaksun
    • Laskuoperaattorille, kun maksutavaksi valitaan lasku
    • Perintäyhtiölle, laskujen erääntyessä ja siirtyessä perintään

    Nanso huolehtii tietoja siirrettäessä ja käsiteltäessä tietoturvan ja -suojan korkeasta tasosta EU:n Tietosuoja-asetuksen mukaisesti.

    12. Tietojen siirto EU/ETAN ulkopuolelle

    Nanso.com-verkkokaupan alustan palveluntarjoaja sijaitsee Kanadassa, ja sen tietojenkäsittelyn yhteydessä tietoja voidaan siirtää myös Yhdysvaltoihin. Näin ollen asioidessasi verkkokaupassamme tietojasi voidaan siirtää Yhdysvaltoihin ja Kanadaan verkkokauppa-asiointisi mahdollistamiseksi.

    EU:n komission päätöksen mukaan tietosuojan taso Kanadassa on riittävä, mikä turvaa henkilötietojen siirron Kanadaan. Mikäli siirrämme tietojasi Yhdysvaltoihin taikka muihin ETA:n ulkopuolisiin maihin, tietojen siirron laillisuus varmistetaan sopimuksellisin keinoin (esim. käyttämällä Euroopan komission hyväksymiä mallilausekkeita) taikka muilla tietosuojalainsäädännön hyväksymillä tavoilla (kuten tietosuojan riittävyyttä koskevien päätösten nojalla).

    13. Millaiset oikeudet minulla on tietoihini liittyen?

    Sinulla on oikeus seuraaviin:

    • Saada jäljennös sinua koskevista henkilötiedoista
    • Pyytää itseäsi koskevien henkilötietojen oikaisemista tai poistamista
    • Peruuttaa suostumuksesi tietojenkäsittelyyn milloin tahansa

    Huomaathan, että jos henkilötietojesi käsittely on tarpeen esimerkiksi tekemäsi verkkokauppatilauksen toimittamiseksi emme voi poistaa tietojasi.

    Sinulla on milloin tahansa oikeus kieltää tietojesi käsittely suoramarkkinointia varten (vastustamisoikeus). Kieltämisen voi tehdä suoraan uutiskirjeestämme tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Huomaathan, että voit suoramarkkinoinnin kieltämisestä huolimatta nähdä mainoksiamme Nanson ulkopuolisissa verkkopalveluissa sekä saada meiltä edelleen asiakasviestintää, kuten verkkokaupassa tekemääsi tilausta koskevan tilausvahvistuksen.

    Voit tehdä yksilöidyn pyynnön em. oikeuksien käyttämisestä kirjallisesti osoitteeseen ”tietosuoja@nansogroup.com”. Henkilötietojesi suojaamiseksi todennamme henkilöllisyytesi.

    • Mihin voin ottaa yhteyttä?

    Voit ottaa yhteyttä henkilötietojen käsittelyyn ja tietosuojaselosteeseen liittyvissä kysymyksissä sähköpostilla: tietosuoja@nansogroup.com

    Muissa asioissa auttaa asiakaspalvelumme: asiakaspalvelu@nanso.com