Tuotteiden hoito-ohjeet

Nanson tuotteet on suunniteltu ja valmistettu kestämään käyttöä ja tuottamaan mielihyvää pitkäksi aikaa. Noudattamalla muutamaa vinkkiä saat nauttia tuotteestasi mahdollisimman pitkään ja toimit myös ympäristön parhaaksi. Tuotteen hoitamista varten on niihin aina merkitty suosituspesuohje lämpötiloineen ja viimeistelyohjeineen.

Trikoo

Yleisenä ohjeena suosittelemme trikootuotteelle pesua nurinpäin käännettynä ja käyttäen pesuainetta, joka ei sisällä valkaisuainetta. Painetuille tuotteille ei suositella liotusta eikä suositusta korkeampaa lämpötilaa, sillä nämä saattavat aiheuttaa värien leviämistä tuotteen vaaleille alueille. Tuotteet tulisi pestä mahdollisimman väljässä vedessä, jotta värit säilyisivät tasaisina. 

Osalle trikootuotteista on sallittu varovainen rumpukuivaus. Rumpukuivaus kuitenkin kuluttaa runsaasti energiaa sekä tuotteen pintaa. Kuivattaminen narulla tai telineellä on ympäristö-ystävällisin vaihtoehto. Joskus pesemme lähes puhtaita vaatteita vain sen vuoksi, että ne tuntuisivat raikkailta. Kokeile tämän sijaan vaatteiden tuulettamista raikkaassa ulkoilmassa tai ripustamista kosteaan kylpyhuoneeseen.

Elastaani

Runsaasti elastaania sisältäville tuotteille ei suositella huuhteluaineen käyttöä, sillä se haurastuttaa elastaanikuitua. Jos elastaania on kankaassa vain muutama prosentti ja tuote tuntuu sähköiseltä, voi huuhteluainetta kuitenkin varovasti käyttää.

Villa

Villaneuleen hoidoksi riittää usein tuuletus raittiissa ulkoilmassa, mutta mikäli tuote kaipaa pesua noudatathan aina tuotteen hoito-ohjeita. Yksikin pesu liian kuumassa vedessä saattaa kutistaa villaneuleen käyttökelvottomaksi tai nyppyynnyttää sen pintaa.

Käsinpesua vaativat neuleet pestään väljässä kädenlämpöisessä vedessä hellästi puristellen. Ennen neuleen laittamista veteen tulee varmistaa, että pesuaine on hyvin liuennut. Ethän hankaa liikaa, ettei tuote huovu. Pesty neule huuhdellaan useaan kertaan väljässä vedessä, oiotaan varovasti mittoihinsa ja kuivataan vaakatasossa huoneenlämmössä.

Pellavaneuleet

Suosittelemme pellavaneuleidemme pesua varovaisella pesuohjelmalla samanväristen tuotteiden kanssa väljässä vedessä ja kevyellä linkouksella. Huuhteluaineen käyttöä tulisi välttää, sillä se veltostuttaa kuidun ja heikentää samalla kuitujen imukykyä. Neule tulisi muotoilla heti pesun jälkeen ja ripustaa kevyet pellavaneuleet vaatepuulle kuivumaan. Silityksen sijaan tulisi suosia tuotteen höyrytystä.

Muuntokuidut

Viskoosia tai muita muuntokuituja, kuten modaalia ja lyocellia sisältävien tuotteiden pesussa suositellaan käytettäväksi hienopesuohjelmaa ja hellävaraisia pesuohjeita. Myöskään voimakasta linkoamista ei suositella. Pesun jälkeen tuotetta ei ole hyvä jättää märkänä koneeseen, vaan nostaa se välittömästi kuivumaan. Näin tuotteeseen ei muodostu pesuraitoja.

Viskoosi kutistuu yleensä ensimmäisessä pesussa 3-5%. Tuotetta saa kuitenkin hyvin takaisin mittoihinsa silittämällä tuotteen kun se on vielä kostea.

Hoida tuotteitasi oikein

Hyvin pidetty vaate ilahduttaa pitkään ja haluamme että Nanso-vaatteesi pysyvät kauniina käytöstä toiseen. Olemmekin nyt lisänneet valikoimiimme Stockholm Steameryn vaatteiden hoitotarvikkeita. Vaatteen elinkaaren pidentämisellä on merkittävä ympäristövaikutus: päästöt vähenevät jopa 44 %, jos vaatetta käytetään keskimääräisen 160 kerran sijaan tuplasti pidempään. Tärkeä ympäristöteko on siis pitää vaatteet käytössä mahdollisimman pitkään.

Hoitotuotteita

Tiesitkö?

Vaateharjalla putsaat pölyt, karvat ja kuivuneet tahrat lähes kaikista tekstiililaaduista ja vältät jossain tapauksissa kokonaan vaatteen pesun. Joskus vaatteeseen, varsinkin neuleisiin, tulee nyppyjä johtuen esimerkiksi pehmeästä materiaalista. Nyppyleikkuri on mitä tehokkain väline tällaisten tuotteiden huoltoon. Vaatteiden höyryttäminen voi myös välillä olla vaihtoehtona vaatteen pesulle ja silitykselle. Höyrystimen kuuma höyry tappaa bakteereja, raikastaa vaatteita ja auttaa näin pidentämään pesuväliä. 

Hyvin pidetty vaate myös säilyttää arvonsa: jos tienne jossain kohtaa erkanevat, se voi ilahduttaa uutta käyttäjää huolletulla ja siistillä olemuksellaan.

Blog posts

Tekstiilien kierrätysopas

Tekstiilien kierrätysopas

Teet ympäristöteon, kun ostat laadukkaita tuotteita harkiten ja pidät niitä pitkään. Mikäli kotiisi on kuitenkin kertynyt käyttökelpoisia tai -kelv...

Lue lisää