Näin valitset itsellesi lakanat

Haaveiletko puhtaiden, raikkaiden lakanoiden väliin pujahtamisesta? Ihanat lakanat voivat tuoda kotiin hotelliyön tuntua, kun valitset lakanat oikein. Korkealaatuiset, kestävät lakanat tunnistaa tietyistä tuntomerkeistä ja lakanamateriaaliin kannattaa kiinnittää huomiota.

Laadukas lakana on kudottu ohuesta langasta, mutta hyvin tiiviiksi. Näin kangas pysyy kestävänä. Laadukas lakanakangas tuntuu iholla miellyttävältä, sileältä ja pehmeältä. Ompelujälki on siistiä. Tekokuituiset lakanat ovat yleensä helppohoitoisia ja helposti siliäviä, mutta käytössä hiostavia ja sähköistyviä. Lakanamateriaaliksi kannattaa valita 100% luonnonkuituja.

Hotellilakanat kotiin

Puuvilla on maailman käytetyin tekstiilikuitu ja suosituin myös lakanamateriaalina. Puuvilla on kestävää, hengittävää ja helppohoitoista. Puuvilla ei myöskään sähköisty, kuten keinokuidut. Perkaalipuuvillaa sanotaan ylellisen silkkiseksi ja sileäksi, sillä se on kudottu ohuesta, kammatusta puuvillalangasta. Puuvillaperkaali on ryhdikästä ja kestävää kangasta, joka ei laskeudu ihoa myötäilevästi, vaan nukkujan ja lakanan väliin jää ilmaa. Puuvillaperkaalilakanoita kutsutaan ylellisiksi "hotellilakanoiksi".


Pellavalakanat ovat kestävä valinta

Pellava on käytännöllinen lakanamateriaali, koska se tuntuu kuumalla viileältä, viileällä lämpimältä ja hylkii likaa. Pellavakankaaseen kuuluu luonnollinen rypistyminen, mutta älä pelkää pellavan karheutta: materiaali pehmenee käytössä ja pesukertojen lisääntyessä. Pellava laskeutuu miellyttävästi. Pellavalakanat ovat erittäin kestävät ja siksi myös ekologinen valinta.

Parhaat asiat kestävät aikaa

Parhaat asiat elämässä kestävät aikaa – niin myös Nanson lakanat. Nanson aikaa kestävissä kodintuotteissa yhdistyy vaatteista tutut skandinaavinen selkeys sekä uniikit printit. Yksiväriset, selkeälinjaiset klassikkotuotteet päivitetään jokaiseen sesonkiin ajankohtaiseksi. Uniikit kuosit puolestaan viimeistelevät kunkin sesongin malliston antaen niille omanlaisensa tunnelman. Nanson lakanat tehdään aina 100% luonnonmateriaaleista.

Katso lakanavalikoimamme