Kaikilla Nanson tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus tuotteiden vastaanottamisesta. Palautusoikeus koskee myös alennettuja tuotteita, ja ainoastaan verkkokaupasta ostettuja tuotteita. Mikäli palautat koko tilauksen, hyvitämme sinulle myös mahdolliset toimituskulut ja maksutapalisän.

Palauttaminen on sinulle ilmaista kun palautat tuotteet 14 vuorokauden kuluessa.


Tuotteen vaihtaminen

Verkkokaupassamme ostetuilla tuotteilla ei ole automaattista vaihtomahdollisuutta. Jos haluat vaihtaa tuotteen kokoa tai väriä, tai jos haluat vaihtaa sen eri tuotteeseen, palauta tuote ja tee uusi tilaus.

Jos jouduit palauttamaan alennuksesta ostamasi tuotteen ja etukampanja on jo päättynyt, tarjoamme vaihtotuotteen samaan hintaan. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme ennenkuin teet uuden tilauksen.

Palautusohje

Pakkaa palautuslähetys ja merkitse lähetteeseen palautuvat tuotteet
Ympyröi palautettavat tuotteet ja kirjoita tuotteiden määrä lähetysluetteloon. Palautettavien tuotteiden tulee olla käyttämättömiä (sovittamista lukuunottamatta) ja alkuperäispakkauksissaan. Tuotteiden laput tulee olla kiinni. Nanso pidättää oikeuden olla hyväksymättä palautusta, mikäli tuote ei enää vastaa uutta, käyttämätöntä tuotetta. Pakkaa palautettavat tuotteet ja lähetysluettelo esimerkiksi alkuperäiseen lähetyspakkaukseen.

* Voit palauttaa ostoksesi Nanso myymälöihin. Saat lähetyksesi mukana listauksen niistä myymälöistä missa palautus on mahdollista. Vie paketti Nanso myymälään ja saat palautuksesta kuitin. Säilytä kuitti, kunnes saat Nansolta vahvistuksen palautuksen vastaanottamisesta.

* Jos teit tilauksesi Postin kautta: liimaa lähetyksen mukana tullut palautusosoitetarra näkyvälle paikalle paketin päälle. Vie paketti lähimpään Postin toimipisteeseen ja pyydä palautuksesta kuitti. Säilytä kuitti, kunnes saat Nansolta vahvistuksen palautuksen vastaanottamisesta.

Jos mukana ei ole palautusosoitetarraa, voit toimittaa paketin suoraan Postin toimipisteeseen antamalla kassalla Nanson verkkokaupan sopimusnumeron 641083. Tällöin Posti tulostaa pakettiisi palautustarran. Palautus on sinulle maksuton.

* Jos teit tilauksesi Matkahuollon kautta: vie paketti lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen. Kerro asiakaspalvelijalle palautustunnus 9508347. Asiakaspalvelija tulostaa palautusosoitetarran puolestasi. Pyydä palautuksesta kuitti. Säilytä kuitti, kunnes saat Nansolta vahvistuksen palautuksen vastaanottamisesta.

* Jos teit tilauksesi UPS kautta: liimaa lähetyksen mukana tullut palautusosoitetarra näkyvälle paikalle paketin päälle niin, että se peittää oman osoitteesi. Vie paketti lähimpään UPS noutopisteeseen ja pyydä palautuksestasi kuitti. Säilytä kuitti, kunnes saat Nansolta vahvistuksen palautuksen vastaanottamisesta.

Posti Smartpost

Jos tilauksesi toimitettiin Postin näytölliseen Smartpost-pakettiautomaattiin, myös palautuksen voi toimittaa pakettiautomaattiin (Smartpost-lähetyksiin ei toimiteta erillistä palautustarraa). Tee palautus samalla lokerokoodilla, jonka sait paketin noutamista varten (koodi löytyy esimerkiksi saamastasi tekstiviestistä)

Tarvittaessa voit myös toimittaa paketin suoraan Postin toimipisteeseen antamalla kassalla Nanson verkkokaupan sopimusnumeron 641083. Tällöin Posti tulostaa pakettiisi palautustarran. Palautus on sinulle maksuton.

Saat pakettiautomaatista kuitin. Säilytä kuitti, kunnes saat Nansolta vahvistuksen palautuksen vastaanottamisesta.

Palautus myymälään

Verkkokaupasta ostetun tuotteen voi palauttaa myös Nanso-myymälään. Toistaiseksi palautus myymälään on mahdollista pääkaupunkiseudun, Tampereen seudun, Turun seudun, Joensuun, Hämeenlinnan, Kuopion ja Ikaalisten Nanso-myymälöissä. Myymälöiden yhteystiedot löydät täältä. 

Hyvitys

Hyvitämme palautetut tuotteet heti, kun olemme vastaanottaneet ja käsitelleet palautuksesi. Palautuksen käsittelyssä menee yleensä noin viikko palautuksesta.

S-pankin maksutavasta johtuen lähetämme automaattisen viestin sähköpostiin, jossa olevaa linkkiä seuraamalla voit toimittaa tilinumerosi palautusta varten.

Klarna

Jos valitsit tilauksen maksutavaksi laskun, sähköpostiisi lähetään uusi lasku, kun palautus on käsitelty. Voit tarvittaessa olla yhteydessä maksunvälittäjämme Klarnan asiakaspalveluun laskun eräpäivän siirtämiseksi www.klarna.fi.

Jos olet palauttanut osan tuotteista, saat meiltä kuittauksen kun palautuksesi on käsitelty. Saat pian myös Klarnalta uuden päivitetyn laskun ja voit suorittaa maksun uuden laskun mukaisesti. Sinun ei tarvitse maksaa koko laskua mikäli aiot tehdä palautuksen. Jos palautat koko tilauksen laskusi mitätöityy, kun palautuksesi on saapunut varastollemme ja se on kirjattu.

Mikäli palautuksen tekeminen on viivästynyt ja laskun eräpäivä lähestyy, voit käydä Klarnan asiakassivuilla tekemässä ilmoituksen palautuksesta, jolloin lasku menee taukotilaan ja eräpäivä ei juokse.

Kaikissa laskuun liittyvissä kysymyksissä teitä auttaa Klarnan asiakaspalvelu.